Francia elnök és magyar alelnök nyitotta meg a 8. Planta Europa Konferenciát Kijevben

2017. június 1. csütörtök admin Egyéb

A Planta Europa Network több évtizedes múltra tekint vissza, több, mint 20 éve működő növénymegőrzésért létrejött szervezet. Kezdetben a Plantlife International angol szervezet társszervezeteként Európa szerte a vadon élő növények megmentéséért dolgozó szervezetek, intézetek, egyetemek botanikusait, természetvédelmi szakembereit fogta és fogja össze.

2001-től dolgozik a Planta Europa Network az Európai Növénymegőrzési Stratégián (ESPC), melyet követett egy megújított stratégia, 20008-ban, amely 2014-ig vázolta az elvégzendő feladatokat (16 ilyen célfeladat lett megfogalmazva): https://www.plantaeuropa.net/publications

A Mostani, 8. kijevi konferencia fő célja a következő, 2020 és 2030 közötti európai növénymegőrzési stratégia elkészítésének előkészítése és a szervezetet érintő változások megbeszélése volt, a kutatási eredmények felvonultatása mellett.

A résztvevők 20 országból érkeztek a konferenciára, melynek zárásaként elfogadták a Planta Europa Conference KIEV Declaration 2017 dokumentumot, melyet az elnökség az Európa Tanácsnak fog eljuttatni.

A konferenciáról bővebben:

http://8peconference.in.ua/schedule

 

Comments are currently closed.


Powered by WordPress. Designed by elogi.